Residus al sector horeca

El sector horeca (hotels, restaurants i cafeteries) és una peça clau en el teixit econòmic de la comarca. Aquest sector té un impacte significatiu en el medi ambient i l’economia d’un territori, particularment en termes de generació de residus. Per això és essencial abordar-hi la prevenció i la gestió de les diferents fraccions amb un enfocament estratègic.

Amb aquesta guia es busca proporcionar les eines necessàries per adoptar pràctiques que no només beneficien el medi ambient, sinó que també contribueixen a guanyar avantatges competitius, a la viabilitat econòmica, al foment de la sostenibilitat i a la reputació positiva dels establiments horeca.

Situació actual sector horeca

Estratègies: prevenció i reducció de residus

Reduir el malbaratament alimentari

Reduir els productes d'un sol ús als bars i restaurants

Reduir els productes d'un sol ús als hotels

Gestió interna de residus: Separar BÉ els residus

Principals fraccions

Les principals fraccions que hem de separar per norma són paper/cartró, envasos lleugers, vidre, resta i matèria orgànica.

També hi ha les fraccions específiques com ara tèxtils, olis vegetals o aparells elèctrics i electrònics.

  • Envasos lleugers
  • Paper i cartró
  • Vidre
  • Orgànica
  • Resta

Actuacions per a la prevenció i gestió de residus horeca

Porta a porta per a grans generadors

#cerdanyacircular